Terug

Deel deze pagina:

Clinic speedbadminton

Speedbadminton is een nieuwe rage die komt overwaaien uit Duitsland. Het beste uit tennis, badminton en squash wordt gecombineerd tot een flitsende sport. Voor het flitsende zorgt ook de speeder, een soort kleine shuttle, die snelheden haalt tot wel 290 km per uur!

Zoals de naam al doet geloven, heeft het wat weg van badminton. Het verschil zit hem niet alleen in de snelheid, maar ook de afstand (het wordt gespeeld over een lengte van 12,8 meter) en het feit dat het spel geen net kent. Het is een geweldige sport die aanslaat bij de Nederlanders. Iedereen kan het, je hebt heel weinig materiaal nodig en je kunt het overal spelen.

Het spel is ook erg ideaal om buiten gespeeld te worden, op het gras of op het strand maar ook bijvoorbeeld op een tennisbaan en niet te vergeten de camping! Ook kan je kan in het donker speedbadminton spelen, er kan een breeklichtje in de speeder gedaan worden zodat hij ook in het donker te zien is. Erg leuk in de zomermaanden buiten.

Verder bestaat er blackminton; in een donkere omgeving wordt met behulp van lichtgevend materiaal speedbadminton gespeeld. Dit geeft een extra dimensie aan het speedbadminton!!!

Proberen en/of meer informatie?

Mocht je informatie willen of heb je belangstelling voor een door BC GO! verzorgde clinic, neem contact met ons op.

Het is bijvoorbeeld erg leuk om als personeelsuitje te doen, hij werkt met meerdere instructeurs waardoor we ook grote groepen tot 40 personen in één keer een clinic kunnen aanbieden.